ZAŠTO UČITI ZA OMLADINSKOG RADNIKA?


Omladinski rad pomaže mladim ljudima da saznaju više o sebi, drugima i društvu kroz neformalne obrazovne aktivnosti (uživanje, učenje i preuzimanje inicijative). Ovakav vid sticanja veština i znanja za neformalno obrazovno vaspitni rad sa mladima neophodan je za održivi razvoj svake lokalne zajednice.
Omladinski radnici promovišu lični, edukativni i socijalni razvoj mladih ljudi starosti između 15 i 24 godina. Oni imaju za cilj da kroz različite projekte angažuju mlade ljude, suzbijaju nejednakosti, navode na ispravno razmišljanje, osnaže pojedince da preduzmu akciju o pitanjima koja utiču na njihove živote.

Ishodi učenja

Svaki polaznik će nakon obuke steći nova znanja o zadacima omladinskih radnika (sposobnost procene potrebe mladih ljudi, podsticanje mladih na razvoj projektnih ideja, razgovori i upoznavanje sa mladima iz različitih sredina, pružanja pouzdane podrške mladima u stresnim situacijama, usluge pružanja informacija i saveta za mlade, rad u zajednici, sticanje veština za animatorski pristup u radu, razvijanje komunikacionih veština, omladinsko preduzetništvo).

 

Izvođenje nastave i trajanje

Trening za omladinskog radnika organizuje se u trajanju od 24 školska časa. Nastava se izvodi u grupama, u savremeno opremljenim učionicama, uz obezbeđen sav potreban materijal i literaturu. Svim polaznicima, koji sa uspehom polože završni ispit, Otvoreni univerzitet izdaje uverenje o završenom treningu za omladinskog radnika.


Prijave, upis i način plaćanja

Upis se vrši tokom cele godine. Za sve obrazovne oblike važi mogućnost plaćanja na rate.

Prijave i dodatne informacije:
Info pult: radnim danima 8.00 - 19.00h
Trg cara Jovana Nenada 15, Subotica
Tel: 024 554 600
kursevi@openunsubotica.rs