Zašto učiti za frizera?

Frizura je odraz individualnosti i mora isticati najbolje na licu, te skrenuti pažnju s eventualnih nedostatka. Imajući u vidu da izgled neke osobe umnogome zavisi od kose, sama promena oblika frizure može značiti i promenu celokupnog stila. Današnji frizer istovremeno mora biti i psiholog, kao i moderan i kreativan savetnik, jer, stručnjaci tvrde da, 50% atraktivne i dobre frizure čini geometrija (pre svega, skladno i dobro ošišana kosa) a drugih 50% čini umetnost i kreativnost. Takođe je veoma važno da se frizura, kao i boja kose, prilagodi karakteru i načinu života osobe. Frizura mora odgovarati obliku lica, kvalitetu kose i naravno aktuelnom modnom trendu. Stoga i ne čudi što je sve veća potreba i potražnja za kvalitetnim i kreativnim frizerima.

Kursevi za frizera

Ishodi učenja
Nastava na kursu za frizera se sastoji od 288 časova teorijske i praktične nastave. Polaznci koji uspešno polože ispit iz teorijskog dela biće upoznati sa alatom i materijalima koji se koriste, tipovima kose i načinima negovanja i oblikovanja kose, kao i sa svim ostalim temama bitnim za frizerski zanat. Svaki polaznik kursa za frizere ima obavezu da obavi i stručnu praksu u nekom od komercijalnih frizerskih salona ili u specijalnom frizerskom salonu Otvorenog univerziteta, uz nadzor i instruktažu vrhunskih stručnjaka. Nakon praktičnog dela obuke, polaznici će naučiti kako se pravilno pere i suši kosa, upoznaće se sa svetskim trendovima linija i tehnikama šišanja, tehnikama farbanja kose, kao i aktuelnim trendovima u ovoj oblasti. Po završetku praktične nastave polaznici polažu ispit iz praktičnog dela.

Izvođenje nastave i trajanje
Obuka za muškog/ženskog frizera traje pet meseci. Teorijska i praktična nastava se izvodi u grupama u savremeno opremljenom frizerskom salonu Otvorenog univerziteta, uz obezbeđen sav potreban alat, materijal i literaturu.
Svim polaznicima, koji sa uspehom polože teorijski i praktični deo ispita, Otvoreni univerzitet izdaje certifikat o osposobljenosti za muškog/ženskog frizera.

Prijave, upis i način plaćanja
Upis se tokom cele godine. Za sve obrazovne oblike važi mogućnost plaćanja na rate.

Prijave i dodatne informacije:
Info pult: radnim danima 8.00 - 19.00h
Trg cara Jovana Nenada 15, Subotica
Tel: 024 554 600
kursevi@openunsubotica.rs