Zašto učiti za kozmetičara?

Prvi utisak o nepoznatoj osobi stvara se u prvih trideset sekundi, često i bez razgovora. U tim slučajevima ono što se prvo primeti je spoljni izgled i to pre svega lice. Negovano lice je zdravo i dopadljivo lice. Danas žene, a sve više i muškarci, troše na kupovinu različitih kozmetičkih preparata, ali osim kvalitetne kozmetike veoma je bitno i stručno negovanje kože lica i tela. Kozmetičar je osoba čiji je zadatak da koži, u zavisnosti od njenog tipa, prilagodi negu i preparate kako bi ona zadržala svoju prirodnu lepotu i kvalitet i kako bi se ublažilo njeno starenje. Danas kozmetičarima na raspolaganju stoji i veliki broj različitih aparata, čijom upotrebom se postižu još bolji i dugotrajniji efekti tretmana lica i tela.

Kursevi za kozmeticara

Ishodi učenja
Kurs osposobljavanja za kozmetičara sastoji se iz dva dela: osnovni i napredni. Oba tečaja podrazumevaju teorijsku i praktičnu nastavu. U okviru teorijske nastave polaznici se upoznaju sa priborom i materijalima koji će se koristiti u radu, dok u sklopu praktične nastave usvajaju tehnike izvođenja tretmana.
Polaznici koji sa uspehom završe osnovni nivo umeće pravilno da odrede tip kože modela i u skladu sa time prilagode negu, masažu i tretman. Takođe, biće osposobljeni da pravilno očiste kožu lica i uklone nedostatke sa kože lica. Shodno znanjima koja su usvojili tokom teorijske nastave polaznici će znati da pripreme sredstva i preparate potrebne za kozmetičke tretmane.
Napredni nivo predstavlja nadogradnju na osnove kozmetike, pa je uslov za pohađanje ovog nivoa završen osnovni kurs ili iskustvo u praksi. Polaznici koji sa uspehom završe napredni nivo za kozmetičara biće osposobljeni za izvođenje tretmana lica voćnim kiselinama, umeće pravilno da koriste aparat za ultrazvučni piling u sklopu kozmetičkog tretmana i znaće da u skladu sa tipom kože pravilno upotrebljavaju maske za podmlađivanje. Na kraju obuke polaznici će dobiti i osnovne smernice vezane za profesionalno šminkanje.

Izvođenje nastave i trajanje
Kurs za kozmetičara, kako osnovni tako i napredni, traje četiri meseca (50 časova). Teorijska i praktična nastava se izvodi u grupama u savremeno opremljenom kozmetičkom salonu Otvorenog univerziteta, uz obezbeđen sav potreban pribor, materijal i literaturu.
Svim polaznicima, koji sa uspehom polože teorijski i praktični deo ispita, Otvoreni univerzitet izdaje certifikat o osposobljenosti za kozmetičara.

Prijave, upis i način plaćanja
Upis se vrši tokom cele godine. Za sve obrazovne oblike važi mogućnost plaćanja na rate.

Prijave i dodatne informacije:
Info pult: radnim danima 8.00 - 19.00h
Trg cara Jovana Nenada 15, Subotica
Tel: 024 554 600
kursevi@openunsubotica.rs