Zašto učiti za cvećara?

Ima li lepšeg načina da se iskažu osećanja i namere, od buketa odgovarajućeg cveća? Opšte je poznato da se pojedino cveće nosi određeno značenje i da se upravo prilikom poklanjanja istog često vodi računa da se samim cvetom nešto saopšti. Govor cveća poznat je od davnina, a želja da se razvije i koristi jezik bez reči - jezik cveća, oduvek je privlačila ljude. Iako nema čvrstih pravila, a ona koja postoje razlikuju se od podneblja do podneblja, cveće i cvetne boje još i danas nose poruke i uz njih se vezuju određena osećanja.
Cvećarstvo kao zanimanje zahteva posedovanje određenih veština i kreativnosti. Svaki cvećar treba da ume da izabere cveće koje odgovara datoj prilici i ukomponujega ga u skladan aranžman, kao i da vodi računa da cveće što duže ostane i izgleda sveže. Takođe, svaki cvećar trba da zna da da odgovor na pitanje kako da izaberemo i negujemo saksijsko cveće.

cvećar - aranžer

Ishodi učenja
Nakon uspešnog završetka obuke na kursu za cvećare polaznici će steći znanja o vrstama i karakteristikama saksijskog i rezanog cveća, kao i o zelenilu koje se koristi kao pomoćni materijal u cvećarstvu. Polaznici će ovladati tehnikom izrade aranžmana i dekoracija za razne prilike, a osposobiće se i za dekoraciju prostora cvećem. Poseban deo kursa posvetiće se nezi, presađivanju i održavanju saksijskog, sezonskog i rezanog cveća.

Izvođenje nastave i trajanje
Kurs za cvećara organizuje se u trajanju od dva meseca (50 časova). Nastava se izvodi u grupama u saradnji sa cvećarom „Gardenija“, uz obezbeđen sav potreban materijal i literaturu. Tokom trajanja obuke obezbeđena je i praktična nastava. Svim polaznicima, koji sa uspehom polože završni ispit, Otvoreni univerzitet izdaje certifikat o osposobljenosti za cvećara.

Prijave, upis i način plaćanja
Upis se vrši tokom cele godine. Za sve obrazovne oblike važi mogućnost plaćanja na rate.

Prijave i dodatne informacije:
Info pult: radnim danima 8.00 - 19.00h
Trg cara Jovana Nenada 15, Subotica
Tel: 024 554 600
kursevi@openunsubotica.rs