Zašto učiti za profesionalnog šminkera?

Nega i ulepšavanje lica i tela težnja je i potreba svake žene. Brz tempo života, neizbežno ostavlja trag na svačijem licu, a stres i umor taj proces neminovno ubrzavaju. Da bi umanjile te posledice, žene pribegavaju različitim metodama od kojih je najbrža i najefikasnija dobra šminka. Profesionalni šminker kombinovanjem i veštim nanošenjem preparata i boja skriva neželjene tragove svakodnevnog života. Šminka nije maska, niti je samo moda, šminkanje je umetnost koja otkriva prednosne crte lica i ističe te unikatnosti. Boje odražavaju ličnost, stvaraju jedinstveni osećaj sigurnosti i samopouzdanja, te ističu najbolje karakteristike osobe, ali samo kada su pažljivo odabrane i prilagođene situaciji i karakteru modela.

Namenski i moderno opremljen kabinet, kao i stučnost i iskustvo predavača, razlozi su i činjenice zbog kojih obuka za profesionalnog šminkera na Otvorenom univerzitetu zadobija poverenje sve većeg broja polaznika.

Kursevi za profesionalnog šminkera

Ishodi učenja
Polaznici koji sa uspehom završe kurs umeće prilagoditi šminku prilici za koju je namenjena (dnevna, večernja, šminka za posebne prilike), odabrati kombinaciju boja koja najbolje odgovara tipu lica i karakteru modela, pravilno pripremiti lice za šminkanje i naneti željene boje poštujući meru i dobar ukus. Takođe, polaznici će naučiti odabrati kvalitetan pribor i materijal za rad, koji će im omogućiti profesionalno obavljanje zadatka.

Izvođenje nastave i trajanje
Kurs za profesionalne šminkere traje oko tri meseca (40 časova). Teorijska i praktična nastava se izvodi u grupama u namenski opremljenom kozmetičkom salonu Otvorenog univerziteta, uz obezbeđen sav potreban materijal i literaturu.
Svim polaznicima, koji sa uspehom polože teorijski i praktični deo ispita, Otvoreni univerzitet izdaje certifikat o osposobljenosti za profesionalnog šminkera.

Prijave, upis i način plaćanja
Upis se vrši tokom cele godine. Za sve obrazovne oblike važi mogućnost plaćanja na rate.

Prijave i dodatne informacije:
Info pult: radnim danima 8.00 - 19.00h
Trg cara Jovana Nenada 15, Subotica
Tel: 024 554 600
kursevi@openunsubotica.rs