Zašto učiti programski jezik HTML 5?

 

Prva stvar koju treba shvatiti u vezi sa HTML5 je to da se sastoji od više elemenata, uključujući HTML pete revizije, CSS3 i mnogih JavaScript API-ja. To vam omogućava da koristite multimedijalni doživljaj desktopa na Internetu. Pre ove tehnologije, iskustva ove vrste mogla su raditi samo na radnoj površini.


Sa HTML5, programeri mogu da kreiraju aplikacije i web sajtove koji funkcionišu kao desktop aplikacija, koja vam omogućava da koristite web platformu koja će da dostigne sve svoje korisnike odjednom. Korisnici više ne moraju da preuzmaju aplikacije za više uređaja, oni mogu da pokrenu aplikaciju klikom na link ili dugme, a ne moraju da brinu o tome da li imaju najnoviju nadogradnju.


Interesantan aspekt HTML5 je da će vam omogućiti da kreirate aplikacije koje funkcionišu čak i kada su oflajn. Trik je u tome da je aplikacija u stanju da lokalno skladišti sredstva i sadržaje. Kada se ovo uradi, aplikacija radi, bez obzira na to gde idete, ili da li vam je sistem na mreži. Još jedan od pozitivnih aspekata oflajn funkcija je u stanju da čuva podatke u kešu ili na način koji omogućava da se podaci zadržavaju čak i ako se ponovo učita stranica.


Sa HTML5, možete koristiti razne grafičke elemente, kao što su animacije, igre, filmovi, itd. Čak i grafičke efekte kao što su munje i senke, 3D, specijalni efekti, vektorska grafika itd. Veliki napredak je sa JavaScriptom koji je dovoljno brz da pokrene ove aplikacije u realnom vremenu.

Ishodi učenja:

Kada završi obuku kandidat bi trebalo da bude u stanju da:
• Izradi kompletnu web prezentaciju u HTML 5
• Postavi web prezentaciju na internet
• Održava web prezentaciju

 

Izvođenje nastave i trajanje:

Nastava se izvodi u savremeno opremljenim računarskim kabinetima 2 puta nedeljno po 3 školska časa u popodnevnim časovima.
Trajanje obuke je 75 školskih časova odnosno 12 nedelja.


Prijave i upis:

Prijave, upis i način plaćanja
Upis se vrši tokom cele godine. Za sve obrazovne oblike važi mogućnost plaćanja na rate.

Prijave i dodatne informacije:


Info pult: radnim danima 8.00 - 19.00h
Trg cara Jovana Nenada 15, Subotica
Tel: 024 554 600
kursevi@openunsubotica.rs