Zašto učiti za fotografa?

Od samog nastanka, početkom devetnaestog veka, ljudi koriste fotografije kako bi zabeležili i ovekovečili sve bitne događaje. Na taj način, fotografije predstavljaju čuvare naših uspomena. Fotografisanje je deo svakodnevnog života, i danas kada skoro svako poseduje fotoaparat, koristimo ga kako bi zaustavili vreme u pravom momentu, ali i izrazili svoje ideje, stavove i emocije. Naravno postoji razlika između kvaliteta i fokusa fotografija koje su napravljene amaterski i onih koje je zabeležilo vešto oko profesionalca. Da bi napravio fotografiju visokog kvaliteta, profesionalni fotograf mora da poseduje specifična znanja (kada upotrebiti prirodno a kada veštačko osvetljenje; odabir najboljeg ugla; naknadne obrade fotografije, itd). Pojedini fotografi specijalizuju se za različite oblasti: slikanje portreta, komercijalno fotografisanje, fotografisanje za potrebe nauke, fotografisanje pejzaža, novinarsko fotografisanje i umetničke fotografije. Bez obzira da li fotografišete amaterski ili vam je cilj da se time profesionalno bavite, dobro će Vam doći da upoznate male tajne velikih majstora fotografije.

fotograf

Ishodi učenja
Nakon uspešnog završetka obuke na kursu za fotografa polaznici će steći teorijska znanja vezana za fotografiju, a ista će umeti da iskoriste u domenu kreativnog upotrebljavanja parametra fotografije, korišćenja svetla i obrade fotografije na računaru. Potom, upoznaćete termine kao što su: ekspozicija, blenda, žižna daljina, ISO vrednost, itd.

Izvođenje nastave i trajanje
Kurs obuke za profesionalnog fotografa oranizuje se u trajanju od dva meseca (30 časova). Nastava se izvodi u grupama, a za potrebe nastave polaznicima na raspolaganju stoje učionice i računarski kabinet Otvorenog univerziteta. Preduslov za pohađanje kursa je posedovanje fotoaparata. Svim polaznicima, koji sa uspehom polože završni ispit, Otvoreni univerzitet izdaje certifikat o osposobljenosti za fotografa.

Prijave, upis i način plaćanja
Upis se vrši tokom cele godine. Za sve obrazovne oblike važi mogućnost plaćanja na rate.

Prijave i dodatne informacije:
Info pult: radnim danima 8.00 - 19.00h
Trg cara Jovana Nenada 15, Subotica
Tel: 024 554 600
kursevi@openunsubotica.rs