Miért jó elsajátítani az informatika alapjait?


A digitális írástudás magába foglalja a számítógép használatát is, munkán és a mindennapi életben. A számítógép használatának elsajátításával felgyorsulnak és leegyszerűsödnek a munkafolyamatok. A globális internet hálózat fejlődésével, hatalmas mennyiségű adat és információ áll a számítógép felhasználói rendelkezésére. A klasszikus több napot utazó leveleket, felváltották az elektronikus levelek, mint a kommunikáció korszerű módszere. A számítógépek és az általuk nyújtott lehetőségek használatával, az ember növelheti életminőségét illetve munkájának eredményességét.


A tanulás eredménye
A tanfolyam sikeres befejezése és a vizsga után, a felhasználó használni tudja a számítógépet a mindennapi életben, illetve:
• Megérti, hogyan működik a számítógép és ismerni fogja annak alapvető részeit, programjait, melyek nélkülözhetetlenek a működéséhez
• Használni tudja az operációs rendszert - Windows
• Megismerkedik az adatszervezés módszerével (fájl és mappa), meg tudja az adatokat találni és felismeri azokat.
• Használni tudja az internetet
• Megtanulja az elektronikus posta használatát (e-mailek küldése és fogadása)

A tanfolyamról
Az informatika alapjai tanfolyam hét hétig tart (heti két alkalommal és két iskolai óra formájában), a számítógépes tanteremben zajlanak a gyakorlati órák. Az előadások csoportokban történnek korszerűen felszerelt tantermekben, biztosított munkafüzetek segítségével. Minden hallgató a sikeres vizsga után átveheti a Szabadkai Szabadegyetem oklevelét, mely igazolja az informatika alapjainak ismeretét.

Jelentkezés, íratkozás, díjfizetés
A jelentkezés és az íratkozás az egész év folyamán lehetséges. Mint minden tanfolyam esetében, lehetséges a részletfizetés.

Jelentkezés és további információk:
Infopult: munkanapokon 8.00 - 19.00h
Trg cara Jovana Nenada 15, Szabadka
Tel: 024 554 600
kursevi@openunsubotica.rs