2010 Sep. 01
> MEĐUNARODNI PROJEKTI

Nosioci projekta Lifelog Education and Regional Networking - LEARN su Otvoreni univerzitet Subotica Doo i Allaskeresok Egyesuleteinek Bacs-Kiskun Megyei Szovetsege iz Kečkemeta.

 

Osnovni cilj projekta LEARN je podrška harmonizaciji privredne i kulturne saradnje Vojvodine i južne Mađarske kreiranjem i implementacijom obrazovnih programa koji bi rezultirali unapređenjem kompetentnosti, zapošljivosti i ličnog usavršavanja građana u pograničnom regionu.
Tokom implementacije projekta biće formirani Centri za obrazovanje odraslih u Subotici i Kečkemetu koji će imati savetodavnu funkciju i čije će usluge biti besplatne za sve nezaposlene građane koji su zainteresovani za sticanje novih znanja i veština u cilju lakšeg zapošljavanja.

 

Takođe, kao rezultat saradnje partnera iz Srbije i Mađarske biće kreirana nova obrazovna ponuda koja će ići u susret evidentiranim potrebama nezaposlenih na tržištu rada u regionu. U okviru projekta Otvoreni univerzitet Subotica i AMSZ iz Kečmeta razmeniće 8 programa obuke, zajednički će realizovati 10 obuka za nezaposlena lica, a biće kreiran i jedan nov, zajednički kurikulum koji će ući u redovnu obrazovnu ponudu ovih institucija.

 

Obuke koje će biti organizovane tokom trajanja projekta LEARN:
• On-line jezički kurs mađarskog i srpskog jezika. Ukupno 20 polaznika će učestvovati u ovom treningu koji je predviđen u formi tandem-učenja;
• Realizacija 4 obrazovna programa iz redovne ponude Otvorenog univerziteta Subotica u Kečkemetu, za po 15 polaznika po obuci;
• Realizacija 4 obrazovna programa iz redovne ponude AMSZ Kečkemet u Subotici, zap o 15 polaznika po obuci.

Početak realizacije projekta: 01. septembar 2010.
Planirani datum završetka projekta: 31. avgust 2011.