2016 Feb. 02
> KULTURA

Zbog nepredviđenih i nepovoljnih okolnosti, a pre svega zbog smanjenja ukupnog budžeta za kulturu, kasnog raspisivanja konkursa po osnovu kojih se Festival finansira i neizvesnog ishoda istih, izvršni producent i Savet Festivala su zajedno sa direkcijom Festivala zaključili da je najmudrije i najrazboritije da se 23. Festival odloži za septembar 2016. godine.

2016 Jan. 28
> KULTURA

U prostorijama Otvorenog univerziteta i Savremene galerije Subotica 29. i 30. januara 2016. održaće se kurs Savremene likovne umetnosti - Leteći umetnički kurs u organizaciji Nezavisnog departmana za umetnost iz Budimpešte. Radni jezik kursa je mađarski, učešće je besplatno za sve zainteresovane.

2016 Jan. 26
> KULTURA

Inovativni program IFFR Live sastoji se od 5 svetskih premijera koje će se održati simultano u preko 45 evropskih gradova tokom trajanja predstojećeg 45. izdanja renomiranog Međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu uključujući i bioskop Eurocinema u Subotici. Osim subotičkog bioskopa roterdamske premijere prikazivaće još dva bioskopa u Srbiji, Fontana (Beograd) i Kupina (Niš). 

2015 Dec. 29
> KULTURA

U bioskopu Eurocinema tokom trajanja zimskog raspusta prikazivaće se najveći svetski animirani hitovi namenjeni najmlađoj publici.

2015 Dec. 08
> KULTURA

Ulaznice za film STAR WARS – BUĐENJE SILE 3D, koji će se prikazivati u bioskopu Eurocinema, biće u prodaji od srede, 09. decembra u 9.00 časova na Infopultu Otvorenog univerziteta.