2016 Oct. 31
> KULTURA

U četvrtak, 24. novembra sa početkom u 18.30 časova u sali 213 Otvorenog univerziteta u Subotici biće održana promocija knjiga "Dok anđeli spavaju" Marine Rajević Savić.

U knjigama „Dok anđeli spavaju“ su „antologijski razgovori za sva vremena Marine Rajević Savić sa najznačajnijim i najinteresantnijim ličnostima naše epohe koje s pravom možemo da nazovemo istinskom elitom duha“ kako navodi njen izdavač „Službeni glasnik“. Patrijarh Pavle, Vladeta Jerotić, Milja Vujanović, Ljubodrag Duci Simonović, Petar Živadinović, Predrag Bajčetić, Momo Kapor su samo neke od njih.


O knjigama će govoriti: Dragoslav Bokan, reditelj, Radoslav Zelenović i Marina Rajević Savić, autor.
Razgovor će biti propraćen insertima iz ciklusa emisija „Dok anđeli spavaju“. Program će voditi Jaka Prka Vujević.



Marina Rajević Savić rođena je u Peći, na Kosovu i Metohiji. Po ocu Branislavu,potomak je stare, ugledne metohijske porodice Rajević, a po majci Oliveri, rođenoj Mićković, vodi poreklo iz plemena Kuči. Osnovnu školu pohađala je u rodnoj Peći, Beogradu i Parizu. Završila je Trinaestu beogradsku gimnaziju i Filološki fakultet u Beogradu, na katedri za francuski jezik i književnost i italijanski jezik.


Za sebe kaže da je „dete“ Studija B gde je uz pesnika Dušana Radovića i poznate novinare i urednike pekla zanat i zavolela novinarstvo. Uporedo sa radom na radiju, počinje sa osamnaest godina i televizijsku karijeru u RTS-u, učeći od Dževada Sabljakovića, Miće Orlovića i Svetolika Mitića.


Sa 22 godine udaje se za fudbalera Dušana Savića i sa njim odlazi najpre u Španiju a zatim i u Francusku. Po povratku, počinje sa radom u Naučnom programu Televizije Beograd a 1992. godine prelazi na Treći kanal, gde osmišljava i počinje da uređuje novi projekat, serijal emisija „DOK ANĐELI SPAVAJU“.
Marina živi u Beogradu. Ima sinove Uroša i Vujadina.