2017 Dec. 21
> OBRAZOVANJE

Do kraja godine svakog četvrtka ćemo kroz rubriku ZAVIRIMO U ŠKOLSKE KLUPE objavljivati radove polaznika NOVINARSKE RADIONICE koja se realizuje u okviru projekta “Družionica”.



ZAVIRIMO U ŠKOLSKE KLUPE! kroz pero Tomislava Skenderovića

EKOLOŠKI DEDA MRAZ


Vilenjaci Deda Mraza su se zapitali – koliko je planeta Zemlja čista, i predložili su Deda Mrazu da počne da čisti okolinu. Deda Mraz je poslušao svoje vilenjake... Zato, ako viđate puno leptira, to znači da je okolina čistija i da se Deda Mraz trudi. Međutim, on čisti samo noću, dok ostali spavaju, kao i kada ostavlja poklone.
On, u stvari, ima dva posla – deli poklone i stara se o životnoj sredini. A kada govorimo o poklonima, kada vam Deda Mraz ostavi poklon ispod jelke, trebalo bi i vi njemu nešto da ostavite za sav trud! A šta je njemu veći poklon od vaše dobrote!
Zato poručujemo čitaocima: Ako ste dobri prema nekome, velika je verovatnoća da će i taj neko biti dobar prema vama! Zato, uvek budite dobri! DEDA MRAZ VAS GLEDA!
Krajnje je vreme da svi počnemo da se bolje ponašamo. Stiže Božić i Deda Mraz vam neće ostaviti poklon ako ste bili neposlušni...

 


Tomislav Skenderović V-a, OŠ „Majšanski put“