2017 Dec. 21
> OBRAZOVANJE

Do kraja godine svakog četvrtka ćemo kroz rubriku ZAVIRIMO U ŠKOLSKE KLUPE objavljivati radove polaznika NOVINARSKE RADIONICE koja se realizuje u okviru projekta “Družionica”.



ZAVIRIMO U ŠKOLSKE KLUPE! kroz pero Lare Medaković

GLUMA U SRCU

 

Monja Medaković (26), naša sugrađanka koja živi u Beogradu, upisala je Akademiju dramskih umetnosti. Ljubav prema glumi prenela joj je mama, kao dete vodila ju je u Narodno pozorište u Subotici. Oduvek je bila sklona umetničkom radu – pohađala je i likovnu školu “Da Vinči” i sa deset godina krenula u glumačku školu.
Bila je statista u brojnim srpskim i crnogosrkim serijama i filmovima. U Budimpešti je upisala gimnaziju gde je kroz vannastavne aktivnosti nastavila da se bavi glumom. U četvrtom razredu, kada se uveliko govorilo o tome ko će šta upisati, Monja je imala veliku želju da upiše Akademiju dramskih umetnosti u Beogradu, ali prvi put joj to nije uspelo, pa se odlučila za Pravni fakultet. Ove godine, kada joj je na fakultetu ostao još samo diplomski rad, sinula joj je ideja da opet pokuša da upiše Akademiju. I ovoga puta, na opšte zadovoljstvo nje i njene porodice, uspela je!
Monja je danas student glume i deo 20-te generacije studenata koja pohađa ovaj fakutet koji je izuzetno teško upisati. Na pitanje da li joj predaju neki poznati glumci, naša sagovornica odgovara: “Da, glavna profesorka mi je Vida Ognjenović, a predaju mi i Branislav Lečić, Ivan Bosiljčić, Slobodan Bešić…”. Kada možemo da te gledamo na sceni? – pitali smo Monju, i dobili sledeći odgovor: “Prva ispitna predstava odigraće se 28. decembra u Beogradu”. Držimo joj “fige” da sve prođe u najboljem redu…

 

Lara Medaković I-b, Gimnazija “Svetozar Marković”