2017 Dec. 28
> OBRAZOVANJE

Do kraja godine svakog četvrtka ćemo kroz rubriku ZAVIRIMO U ŠKOLSKE KLUPE objavljivati radove polaznika NOVINARSKE RADIONICE koja se realizuje u okviru projekta “Družionica”.



ZAVIRIMO U ŠKOLSKE KLUPE! kroz pero Ane Mišić

POSETILI SMO REDAKCIJU „BOCKA“

 


Polaznici novinarske radionice “Družionica” Otvorenog univerziteta posetili su u subotu, 23. decembra, redakciju lista za mlade na bunjevačkom jeziku - ,,Bocko“. Poseta je istovremeno bila i radna i praznična jer su članovi redakcije, nakon radnog dela, organizovali proslavu povodom kraja godine, u okviru koje je dodeljena i nagrada za najbolji rad - tablet uređaj dobila je dobila Martina Stupar za tekst koji se nalazi u 23. broju ,,Bocka“, a reč je o razgovoru sa sportistom Jovanom Vakanjcem.
Osim “Bockovih” novinara, događaju su prisustvovali i mladi novinari iz Sombora koji takođe pišu za ,,Bocko“. Uz posluženje, “škljocanje” bliceva i snimanje kamera, prisutnima su se obratili glavni i odgovorni urednik Mirko Bajić i mentor redakcije Nikola Stantić.
- Otvorili smo studio i nabavili tehniku. Radićemo emisije za mlade, a osmišljavaće ih i realizovati mladi. Otvorićemo i klub mladih. Koristićemo internet i onlajn medije – rekao je, između ostalog, Mirko Bajić.
Kraće obraćanje prisutnima mogli smo da čujemo i od mentora redakcije Nikole Stantića koji je rekao da je važno da se rad nastavi i u sledećoj godini, najavio da će se “Bocko” dalje razvijati i čestitao predstojeće praznike. I mi se pridružujemo čestitkama i želimo lepo poslovanje i odlične tekstove!


Ana Mišić, “Družionica”