2020 Feb. 10
> ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ

Proteklog vikenda, 8. i 9. februara u savremeno opremljenom IT kabinetu Otvorenog univerziteta u Subotici započeta je realizacija novih IT kurseva - grafički dizajn, produkcija zvuka i videa, razvoj 3D video igrica. 

Ovi kursevi realizuju se u okviru prekograničnog projekta "IT COMMUNITY REGION”, koji u partnerstvu sprovode Otvoreni univerzitet Subotica Doo, Učilište Studium Vukovar, Razvojna agencija Vukovar d.o.o. i Regionalna razvojna agencija Panonreg Subotica u okviru Interreg IPA Programa prekogranične saradnje Hrvatska - Srbija.

Tokom trajanja petomesečnih kurseva polaznicima će se kroz teorijski i praktičan rad pružiti neophodna znanja iz oblasti grafičkog dizajna (CorelDraw, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe InD), produkcije zvuka i videa i razvoja 3D video igrica (Zbrush, Maya, Photoshop, Unity-in). Predavanja će se organizovati vikendom, od čega će se dva kursa realizovati subotom, a jedan nedeljom. Broj polaznika po kursu je 15, a svaki zainteresovani se može opredeliti za jedan od besplatnih kurseva. Ukupan fond časova iznosi 110 nastavnih jedinica po kursu. Nivo kursa je početni sa elementima srednjeg nivoa u poslednjih 20 nastavnih jedinica, predavači su zaposleni u IT firmama sa višegodišnjim iskustvom u radu na projektima iz navedene tri oblasti, kao i iskustvom u realizaciji obrazovnih kurseva.