2014 Jun. 17
> OBRAZOVANJE

Predstavnici Otvorenog univerziteta prisustvovali su u ponedeljak, 16. juna konsultativnom sastanku u Hemijsko tehnološkoj školi, koji je bio održan u okviru projekta „Srednje stručne škole kao lideri lokalnog ekonomskog razvoja“, koji sprovodi Beogradska otvorena škola.

Pored predstavnika Otvorenog univerziteta, na konsultativnom sastanku prisutni su bili i predstavnici Hemijsko tehnološke škole, gradske uprave i poslodavci iz sfere poljoprivrede, proizvodnje i prerade hrane na teritoriji Subotice.


Cilj projekta „Srednje škole kao lideri lokalnog ekonomskog razvoja“ je da doprinese lokalnom ekonomskom razvoju i zapošljavanju mladih. Takođe, cilj projekta je i da omogući dijalog poslodavaca i srednjih škola, a sve u kontekstu razvoja radne snage u skladu sa aktuelnim i budućim potrebama privrede. Namera organizatora je da se kroz navođenje uspešnih praksi dosadašnje saradnje škola i privrede, ali i postojećih izazova, dođe do novih predloga za unapređenje partnerskog odnosa srednjeg stručnog obrazovanja i lokalne privrede i tržišta rada.