2014 May. 14
> OBRAZOVANJE

Na Otvorenom univerzitetu uspešno je završen trodnevni seminar na temu “Priprema i implementacija EU projekata”. Akreditovana obuka bila je namenjena Asocijaciji direktora osnovnih i srednjih škola iz Sremske Mitrovice.

Opšti cilj programa je unapređenje kapaciteta rukovodilaca u obrazovnim ustanovama za konkurisanje na fondove Evropske unije i prikupljanje sredstava za aktivnosti školskih ustanova. Ovaj program je jedan od pet akreditovanih programa, koje je Otvoreni univerzitet akreditovao kod Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja za 2013/2014. godinu.


Polaznici su u okviru obuke uspeli da steknu znanja i veštine u oblasti pripreme i realizacije projekata, o planiranju budžeta, upoznali su se sa procesima pripreme EU projekata i sa procedurama javnih nabavki po pravilima EU (PRAG). Obuku su sproveli Violeta Mrdaković Lučić, direktor Centra za projektni menadžment na Otvorenom univerzitetu i Laslo Šamu, projekt menadžer sa dugogodišnjim iskustvom u pisanju i implementaciji projekata.