2014 Feb. 19
> ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ

Na Otvorenom univerzitetu u sali 213, u ponedeljak, 24. februara sa početkom u 18.00 časova biće održana tribina „Vojvodina: zatvoreno ili otvoreno društvo?“.
Na tribini će govoriti: prof. dr. Boško Kovačević, politikolog; Dinko Gruhonjić, novinar; Nedim Sejdinović, novinar; Milorad Đurić, sociolog; Tomislav Žigmanov, publicist. Moderator tribine je Aleksandra Đurić Bosnić, urednica Zbornika.

Tribina se organizuje povodom izlaska iz štampe zbornika radova „Zatvoreno-otvoreno: društveni i kulturni kontekst u Vojvodini 2000-2013“ u izdanju Centra za interkulturalnu komunikaciju (CINK). U zborniku radova „Zatvoreno-otvoreno: društveni i kulturni kontekst u Vojvodini 2000-2013“ autori pokušavaju da daju odgovore na pitanje u kojoj je meri Vojvodina u periodu posle tzv. demokratskih promena postala otvoreno i multikulturalno društvo, a u kojoj meri je, posebno pod uticajem trauma iz devedesetih godina prošlog veka i dominacije nacionalizma postala društvo nekomunikativnih entiteta. Da li je Vojvodina razbijeno ogledalo u čijem odrazu svako vidi svoj lik koji mu odgovara, odnosno, da li Vojvodina ima budućnost ukoliko njen identitet nije garant otvorenosti i novog horizonta slobode?