2011 Oct. 10
> EKOLOGIJA

U okviru 7. BIOFEST-a 14. oktobra 2011. u 11h u amfiteatru Otvorenog univerziteta biće održana svečana dodela uverenja polaznicima Međunarodne škole organske poljoprivrede, koja je realizovana u okviru STAR projekta, finansiranog od strane Svetske banke uz podršku Ministrastva poljoprivrede, trgovine, vodoprivrede i šumarstva. 

Drugog dana BIOFEST-a 15. oktobra u 10:00 časova na Otvorenom univerzitetu biće organizovani seminari o klasterima i kooperativama sa naglaskom na organsku proizvodnju.

 

U okviru STAR projekta Međunarodna škola organske poljoprivrede čiji je nosilac Otvoreni univerzitet Subotica u periodu od početka realizacije projekta, 1. januara 2011. realizovane su aktivnosti promocije u 13 različitih gradova u Srbiji, osnovana je Međunarodna škola za organsku poljoprivredu – u okviru koje je realizovano 9 edukativnih modula u periodu 26.08.2011 - 19.09.2011 na kojima je angažovano 21 domaći i 6 inostranih predavača, a nastavu je pohađalo 205 polaznika. Formairana je elektronska biblioteka koja se nalazi na sajtu www.organicschool.rs, a u narednom periodu biće formiran i bibliotečki fond koji će sadržati preko 40 naslova na domaće i inostrane literature. Za polaznike Međunarodne škole organske poljoprivrede i druge zainteresovane stejkholdere pripremljene su brošure sa edukativnih modula, kao i dvd materijali i priručnici o klasterima i kooperativima. 

 

Od 1. maja u okviru projekta funkcioniše konsalting centar gde su svim zainteresovanima na raspolaganju saveti stručnjaka iz organske proizvodnje.