2018 Mar. 28
> ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ

Kao prva edukativna aktivnost prekograničnog projekta FILMY - Filmska umetnost povezuje mlade ljude, koji u partnerstvu sprovode Otvoreni univerzitet Subotica i Centar za organizaciju događaja i medijskih aktivnosti iz Segedina, početkom aprila 2018 počinje sa realizacijom Škola filma u Subotici. Otvoreni univerzitet Subotica poziva sve zainteresovane ljubitelje filma uzrasta od 15 do 30 godina da se prijave radi besplatnog sticanja i usavršavanja osnovnog znanja o pripremi/kreiranju filma.

Tokom trajanja tromesečnog kursa polaznicima će se kroz teorijski i praktičan rad pružiti neophodna znanja iz oblasti filmske režije, pisanja scenarija, montaže, kamere, rasvete i snimanja zvuka.
Pod mentorstvom dr. Silarda Antala, profesora na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, smer Audio-vizuelni mediji i režisera brojnih tv emisija i dokumentarnih filmova, uz asistenciju dr. Dragana Stojmenovića, profesora na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, katedra za dramske umetnosti – glumačke veštine, sa višegodišnjim iskustvom u brojnim filmskim, tv i pozorišnim projektima polaznici će biti obučeni za pripremu sopstvenih filmskih projekata.


Uz opremu koju poseduje Otvoreni univerzitet (3 Digitalne kamere HD rezolucije, Profesionalni fotoaparat, klizač i stalak za kameru, 2 montažne jedinice, set rasvete, snimači zvuka i ostalo) akcenat će se staviti na praktičan rad na stvaranju filmskih projekata.


Za učešće u školi filma potrebno je poslati sledeće podatke koji su deo Prijavnog formulara (možete ga preuzeti klikom na link):
1. Osnovni podaci o kandidatu
2. Razlozi za prijavljivanje u školu filma
3. Dosadašnja iskustva na polju filma (ukoliko postoje)

 

Prijave se mogu poslati do četvrtka, 12. aprila 2018., na e-mail ivona@openunsubotica.rs

 

Prvi sastanak polaznika Filmske škole biće održan u subotu 14. aprila 2018. u prostorijama Filmskog kluba i škole filma u prizemlju Otvorenog univerziteta (ulaz sa leve strane) od 11 časova.


Radionica Filmske škole na Otvorenom univerzitetu je besplatna za sve polaznike i realizuje se u okviru prekograničnog projekta FILMY - Filmska umetnost povezuje mlade ljude.