2014 Sep. 12
> ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ

U prostorijama Otvorenog univerziteta Subotica, u četvrtak 11.09.2014 realizovana je prva grupa predavanja - prezentacije praktičnih primera uspašnih privrednika iz Subotice i regiona. 

Edukativna predavanja sa ciljem popularisanja koncepta preduzetništva zajednički su organizovali Otvoreni univerzitet Subotica, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj – LER Grada Subotice i Kancelarija za mlade i ista predstavljaju prvi u nizu ciklusa koji će biti realizovan tokom septembra i oktobra 2014. godine u prostorijama Otvorenog univerziteta.

Cilj prezentacija je da se fakultetski obrazovanim mladim, nezaposlenim osobama, učenicima završnih razreda srednjih škola, studentima i zainteresovanom građanstvu predstavi razvojni put jednog uspešnog preduzetnika i da se na taj način širi svest o preduzetništvu koje je osnov društvenog napretka.

Prisutni su juče bili u prilici da čuju razvojni put tri uspešne kompanije - Patent Co. iz Mišićeva, Suncokret doo iz Hajdukova i PBM CHARGERS doo iz Bačke Topole.

Prisutnima se prvo obratio g. Šomođi Ištvan predstavljajući koncept razvoja kompanije Patent Co. stavljajući naglasak na potrebu kontinuiranog obrazovanja mladih i potencijale u oblasti poljoprivrede koje mladi preduzetnici mogu iskoristiti.

Ivan Perčić, direktor kompanije Suncokret doo, prezentovao je razvojni put ove kompanije naglašavajući značaj insistiranja na kvalitetu proizvoda i plasmana na inostranom tržištu.

Poslednju prezentaciju održao je direktor kompanije PBM CHARGERS doo, Marko Predojević koji je prisutnima naglasio značaj motivisanosti i istrajnosti u preduzetništvu kao i kompleksnost i značaj poslovnog pregovaranja i nastupa na inostranim sajmovima.  

Nakon svakog predavanja prisutni su bili u prilici da postavljaju pitanja predavačima iz čega se razvila vrlo konkretna interaktivna višesatna razmena mišljenja.

 

Sledeći ciklus praktičnih predavanja “Biti preduzetan u Subotici” biće nastavljen sledećeg četvrtka 18.09.2014 u prostorijama Otvorenog univerziteta Subotice kada će svoje poslovne koncepte predstaviti tri uspešne kompanije iz Subotice i okoline.

Program narednog predavanja biće dostupan na web sajtu Otvorenog univerziteta u ponedeljak 15.09.2014.