2014 Sep. 19
> ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ

U prostorijama Otvorenog univerziteta Subotica, u četvrtak 18.09.2014 realizovana je druga grupa predavanja - prezentacije praktičnih primera uspašnih privrednika iz Subotice i regiona. 

Edukativna predavanja sa ciljem popularisanja koncepta preduzetništva zajednički su organizovali Otvoreni univerzitet Subotica, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj – LER Grada Subotice i Kancelarija za mlade i ista predstavljaju drugi u nizu ciklusa koji će biti realizovan tokom septembra i oktobra 2014. godine u prostorijama Otvorenog univerziteta.

Cilj prezentacija je da se fakultetski obrazovanim mladim, nezaposlenim osobama, učenicima završnih razreda srednjih škola, studentima i zainteresovanom građanstvu predstavi razvojni put jednog uspešnog preduzetnika i da se na taj način širi svest o preduzetništvu koje je osnov društvenog napretka.

Prisutni su juče bili u prilici da čuju razvojni put dva uspešna privredna subjekta - kompanije Gebi doo iz Čantavira i Bio farme Mamužić iz Ljutova.

Prisutnima se prvo obratio g. Kemiveš Deneš predstavljajući koncept razvoja kompanije Gebi doo. i naglašavajući značaj preorijentacije u poslovanju, kontinuiranog unapređenja proizvodnje kao i izgradnje brenda i imidža u poslovnom svetu. Za kraj predavanja dat je osvrt i na neophodnost ulaganja u zaposlene putem njihovog kontinuiranog usavršavanja kao i osvrt na politiku zapošljavanja u ovoj kompaniji.

Josip Mamužić, vlasnik Bio farme Mamužić, prezentovao je prisutnima koncept organske poljoprivrede i podelio sopstvena iskustva u razvoju proizvodnje putem ulaganja u preradne i skladišne kapacitete. Afirmativnim pristupom predavač je uspešno približio ovaj način proizvodnje i zainteresovao prisutne da se dalje informišu o ovom konceptu.

Nakon svakog predavanja prisutni su bili u prilici da postavljaju pitanja predavačima iz čega se razvila vrlo konkretna interaktivna višesatna razmena mišljenja.

 

Sledeći ciklus praktičnih predavanja “Biti preduzetan u Subotici” biće nastavljen sledećeg četvrtka 25.09.2014 u prostorijama Otvorenog univerziteta Subotice kada će svoje poslovne koncepte predstaviti dve uspešne subotičke kompanije koje posluju u okviru IT sektora.


Program narednog prodavanja biće dostupan na web sajtu Otvorenog univerziteta u ponedeljak 22.09.2014.