2014 Dec. 19
> ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ

Tema prve EUSDR Omladinske platforme, koja je održana u Beču od 15. do 17. decembra, bila je "Mogućnosti obrazovanja za socijalnu koheziju". Preko 70 učesnika je prisustvovalo iz zemalja Dunavske regije sa ciljem da se pojača uloga obrazovnih institucija i organizacija, uključujući formlano i neformalno obrazovanje radi jače socijalne koheziju u Dunavskoj regiji sa naglaskom na mlade ljude.

Tokom tri dana događaja učesnici su podelili svoja iskustva i razmotrili mogućnosti obrazovanja za mlade u vidu jačanja socijalne kohezije. Cilj Omladinske platforme je bio da obezbedi državama Dunavske regije zajedničke tačke za saradnju i da definiše zajedničke aktivnosti kroz razne oblike obrazovanja. Poslednji dan platforme je bio posvećen izvorima i mogućnostima finansiranja.


Organizatori konferencije su bili Nacionalna agencija za mlade Austrije i Nacionalna agencija za mlade Mađarske, SALTO EECA i SALTO SEE. Predstavnici Otvorenog univerziteta su aktivno učestvovali u razgovorima i nastavili da šire mrežu saradnika u Dunavskoj regiji.