2021 May. 11
> ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ

Otvoreni univerzitet Subotica Doo u partnerstvu sa Udruženjem Slap iz Osijeka, Fondom Turistički klaster mikroregije Subotica-Palić, Gradom Vukovarom i Opštinom Velika sprovodi projekat Panona net – Model upravljanja destinacijom u okviru Programa Interreg – IPA Program prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija.


Glavni cilj projekta je integracija prekogranične turističke ponude aktivnog i kulturnog turizma kroz zajedničku platformu za upravljanje destinacijama i zajednički poslovni model.

 

U okviru projekta, u saradnji sa Gradom Vukovarom, Otvoreni univerzitet Subotica organizovaće dve radionice kreiranja grafita na platnu. Prva radionica trebala je biti realizovana u julu 2020 godine tokom 27. Festivala evropskog filma Palić, uz prisustvo grafitera iz Hrvatske u saradnji sa festivalom VukovArt – luka umetnosti. Obzirom na epidemiološku situaciju u regionu prethodne i ove godine dolazak grafitera iz Hrvatske nije moguć te će radionice biti održane uz učešće grafitera iz Subotice i drugih gradova Srbije. Prva radionica će biti održana u periodu od 20.05. – 23.05.2021 na Otvorenom univerzitetu u Subotici, kao najava 28. Festivala evropskog filma Palić, dok će druga radionica biti održana u periodu od 16.07. – 19.07.2021 tokom 28. Festivala evropskog filma Palić.

Prva radionica planirana za maj će trajati 4 dana, u terminima od 11-17h. Učesnici radionice treba da poseduju osnovno iskustvo u izradi grafita dok organizator radionice obezbeđuje materijale za rad kao i osveženje za učesnike.


Cilj radionice kreiranja grafita na platnu je saradnja, razmena ideja i iskustva kao i stvaranje grafita na platnu sa motivima iz oblasti filma. Tokom trajanja radionice, grafiteri u Subotici će prisustvovati uključenjima uživo iz Vukovara sa VukovArt festivala gde će umetnici iz Hrvatske i celog sveta u formi predavanja preneti svoje iskustvo u izradi grafita i murala. Kreirani grafiti na platnu će nakon radionice biti izloženi u galeriji Otvorenog univerziteta Subotica u formi izložbe.

Otvoreni univerzitet Subotica kao organizator radionice želi da na ovaj način produbi saradnju sa partnerskim festivalom VukovArt-om i da kroz ove aktivnosti proširi segment pratećeg programa festivala i privuče novu mladu urbanu publiku na Festival evropskog filma Palić.


Prijave (Ime i prezime, e-mail adresa, kontakt telefon i kratak opis grafiterskog iskustva) se mogu poslati do ponedeljka, 17.05.2021, na e-mail csillan@openunsubotica.rs