2016 Aug. 30
> KULTURA

Povodom održavanja proslave Dana grada Otvoreni univerzitet Subotica i bioskop Eurocinema su pripremili interesantan program za drage sugrađane. Tokom vikenda, 03. i 04. septembra biće prikazana dva filma namenjena svima koji vole da uživaju u francuskoj kinematografiji.

Za najmlađi uzrast biće organizovane 2 projekcije animiranog filma MALI PRINC, dok je za stariju publiku namenjena francuska komedija SVETA LJUBAV prikazana na ovogodišnjem Festivalu evropskog filma Palić. Ulaz na projekcije je slobodan.



PROGRAM PROSLAVE DANA GRADA:


Animirani film: MALI PRINC / The Little Prince (Francuska, 2015)
Sinhronizovano!

Raspored projekcija:
03. i 04. septembar u 11h
Ulaz slobodan.

Režiser: Mark Osborne
Dužina trajanja filma: 108 min
Žanr: animirani
Glasovi sinhronizacije: Andjela Džaferović, Aleksa Radujko, Jelena Tomašević, Mihajlo Miša Janketić, Nikola Bulatović, Dragan Vujić Vujke, Ivan Jevtović, Snežana Jeremić Nešković, Milan Antonić, Predrag Damjanović, Nataša Balog


Film je adaptacija čuvenog istoimenog romana Antoana de Sent Egzeperija, jedne od najčitanijih knjiga svih vremena (prodato oko 140 miliona primeraka).

U užurbanom modernom vremenu Devojčica odrasta uz strogu, ambicioznu i požrtvovanu majku koja je priprema za realan život u svetu odraslih. Ona upoznaje Avijatičara, suseda, starijeg ekscentričnog, ali ljubaznog čoveka i među njima se rađa toplo i iskreno prijateljstvo. On je uvodi u neobičan svet gde je sve moguće, svet u koji ga je davno uveo Mali Princ, dečak sa druge planete koga je sreo kada se njegov avion srušio u Sahari. Tako počinje magično i emotivno putovanje Devojčice kroz njenu sopstvenu imaginaciju i kroz univerzum Malog Princa. Ona ponovo pronalazi svoje detinjstvo i shvata da su veze među ljudima ono što je najvrednije u životu, a da se najbitnije stvari prepoznaju srcem.

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=1wrO-sy1IZQ&app=desktop



Film: SVETA LJUBAV / Saint Amour (Francuska, 2016)

Raspored projekcija:
03. i 04. septembar u 17h
Ulaz slobodan.


Režija: Benoît Delépine, Gustave Kervern
Uloge: Gérard Depardieu, Benoît Poelvoorde, Vincent Lacoste
Žanr: komedija
Trajanje: 101 min.


Svake godine, Bruno, obeshrabreni uzgajivač stoke, posećuje sajam agrikulture u Parizu. Ove godine njegov otac Žan mu se pridružuje, jer želi da konačno pobede na takmičenju sa njihovim bikom Nabukodonosorom i ubedi Bruna da preuzme porodični posao na farmi.

Ali on ne zna da Bruno svake godine nikad ne zalazi na sajam, već pokušava da završi rutu vinskog puta po zemlji, što nikad do sada nije uspeo. Žan shvata koliko je to bitno njegovom sinu i predlaže da zajedno završe rutu i u pratnji Majka, mladog i čudnog taksiste, počinju svoju avanturu po vinskim predelima Francuske. Ne samo da otkrivaju različite vinske rute, već pronalaze i put koji ih vodi nazad do ljubavi.

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=QTCJ1d4SfyU