2014 Jun. 20
> ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ

Predstavnici Otvorenog univerziteta prisustvovali su u četvrtak, 19. juna svečanom otvaranju Kancelarije Senata privrede Srbije u Staroj Pazovi. Kancelarija za Vojvodinu otvorena je se namerom da se intezivira rad na unapređejnu privrednog ambijenta Srbije sa partnerima iz Austrije i Nemačke.

Sporazum o otvaranju kancelarije Senata privrede Srbije za teritoriju Vojvodine potpisali su predsednik Upravnog odbora Senata Ivan Gros i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović. 

 
Predsednik Upravnog odbora Senata privrede Srbije Ivan Gros rekao je da je cilj Senata, čiji je centrala u Beogradu, promocija izvoza iz Srbije preko Austrije i Nemačke u ostale zemlje Evropske unije i jačanje odnosa sa spoljnotrgovinskim partnerima. Dok je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović izjavio je da je Stara Pazova jedna od privredno najrazvijenijih opština u Srbiji koja nastoji da svojom otvorenošću i inicijativom prema stranim investitorima, ali i domaćoj privredi kontinuirano stvara bolje i kvalitetnije poslovno okruženje.
 
Na konferenciji u Staroj Pazovi stvorena je prilika da se povežu i okupe predstavnici lokalnih samouprava iz Vojvodine, kao i potencijalni članovi Senata privrede Srbije iz pokrajine. Na skupu se razgovaralo o unapređenju privrednog ambijenta naše zemlje kroz povezivanje sa potencijalnim partnerima iz Austrije i Nemačke.