2018 Aug. 14
> KULTURA

Otvoreni univerzitet Subotica i Park Palić imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da posetite koncert “Heavenly Sound of Bamboo Flute and Xiao” (Nebeski zvuk flaute od bambusa i šijaoa) koji priređuje Chinese Bamboo Flute Orchestra (Kineski orkestar flaute od bambusa) iz Pekinga. Koncert će biti održan na Letnjoj pozornici na Paliću u četvrtak 16.avgusta sa početkom u 21 čas. Ulaz na koncert je besplatan.

Chinese Bamboo Flute Orchestra će u okviru svoje turneje po Centralnoj i Istočnoj Evropi održati koncert i u Srbiji i to upravo na Paliću. Ovaj jedinstveni događaj predstaviće Vam 8.000 godina stare instrumente iz Kine u jedinstvenom šarmu klasičnih remek-dela.
Orkestar je osnovan u Pekingu 2012. i okuplja najbolje mlade muzičare iz cele Kine. Ovaj orkestar se bavi izučavanjem drevne kineske muzike koju uklapa u moderne koncertne forme i tako je približava široj, internacionalnoj, publici. Umetnički koncept se bazira na tradicionalnim kompozicijama ali sa jačim izražajem i modernijim stilom čime drevni kineski instrumenti od bambusa doživljavaju novu reafirmaciju kombinujući se sa modernijim instrumentima.
Osim koncerata širom Kine, nastupali su i u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Nemačkoj, Japanu, Tajvanu i Koreji gde su dobili odlične kritike vodećih svetskih autoriteta iz sveta muzike.
Koncert na Paliću je deo turneje po Evropi u okviru koje će Chinese Bamboo Flute Orchestra održati koncerte u Sarajevu, Zadru, Ohridu, Tirani i na ostrvu Pag pod rukovodstvom umetničkog direktora Žang Veilianga, istaknutog muzičara, kompozitora i profesora univerziteta, dobitnika brojnih prestižnih nagrada u Kini.


Snimak dela koncerta možete pogledati na linku https://www.youtube.com/watch?v=o9LoRQSox-Q


Srdačno Vas očekujemo!