2010 Jan. 21
> KULTURA

Na Sednici Saveta Međunarodnog festivala pozorišta za decu koja je održana 21. januara 2010. godine odlučeno je da će nagrade za životno delo „Mali princ“ prilikom svečanog otvaranja 17. Festivala biti dodeljene upravniku Pozorišta lutaka „Pinokio“ iz Beograda Igoru Bojoviću i ruskom teatrologu i dekanu sanktpeterburškog Fakulteta za lutkarstvo profesoru Nikolaju Naumovu.
 

U okviru 17. Međunarodnog festivala pozorišta za decu, koji će se održati od 16. do 22. maja ove godine, u takmičarskom programu naći će se 21 predstava sa raznih strana sveta, a međunarodni žiri činiće pet članova: akademik prof. dr Henrik Jurkovski (Poljska), prof. dr Anatolij Kuliš (Rusija), akademik prof. dr Luko Paljetak (Hrvatska), An-Fransoaz Kabani (Francuska) i mr Miroslav Radonjić (Srbija).

Prateći program obuhvatiće predstavljanje slovačkog pozorišnog stvaralaštva za decu (izložba, naučni skup, itd), Međunarodni forum za istraživanje pozorišne umetnosti, Međunarodni susret lutkarskih škola, festivalsku maškaradu, program „Trgovi i ulice“, gostovanja festivalskih predstava širom Vojvodine, Srbije i južne Mađarske, filmski program, izložbe, izdavaštvo, i još mnogo toga.