2015 Jan. 29
> ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ

U utorak, 03. februara sa početkom u 18.00 časova u sali Otvorenog univerziteta biće održana dva motivaciona predavanja, prvo pod nazivom "Ka uspehu, korak po korak", a drugo na temu "Kreator, a ne žrtva".

Organizatori predavanja su: Biznisnova centar za proaktivno poslovanje, Kancelarija za mlade Grada Subotice i Otvoreni univerzitet Subotica.
Učešće na seminaru je besplatno.

 

Predavačica: EN BENKROFT (ANN BANCROFT)
Trenerica životnih veština, 25 godina profesionalno pomaže ljudima po celom svetu. Kroz iskustvo u radu sa decom, starima i vođenju sopstvenog biznisa osmislila je program kroz koji ljudima pomaže da razviju svoje potencijale. Njen sistem rada zasnovan je na principu objektivnog slušaoca koji ljudima pomaže da sagledaju svoje greške kao tačke učenja i upotrebe ih za dalji napredak u životu.

 

KA USPEHU KORAK PO KORAK – predavanje se zasniva na principima lajf koučinga (life coaching) ili treninga životnih veština. Predavanje sadrži i praktične vežbe koje će učesnicima/ama omogućiti da razmotre sopstvene stavove, obrasce razmišljanja, životne prioritete i ciljeve. Nakon toga će primeniti metod koji En Benkroft koristi u radu sa svojim klijentima „životni ciklus“ i proći korake od kreiranja ideje do realizacije i ostvarenja svojih ciljeva, potencijalne prepreke na tom putu i načine razmišljanja i delovanja koji im mogu pomoći.

 

Predavač: POL DIORIO (PAUL DIORIO)
Psihoterapeut sa usmerenjem u transakcionoj analizi i 15 godina iskustva u oblasti savetovanja grupa i pojedinaca. Paul je član MBACP (British Association for Counselling and Psychotherapy), ITA (Institute of Transactional Analysis) i EATA (European Association for Transactional Analysis).

 

KREATOR NASUPROT ŽRTVE – predavanje se zasnova na teoriji osnažujuće dinamike TED (The Empowerment Dynamic) autora Dejvida Vomeldorfa (David Emerald Womeldorff) koja nudi rešenje za Karpmanov dramski trougao. Umesto uloge žrtve možemo postati kreatori. Kreator je neko ko posvećuje vreme tome da razmišlja šta je to što on/ona želi - šta je njegov/njen dugoročni cilj ili vizija. Kreatori su orijentisani na rezultate, a ne na problem. Problemi će se uvek javiti, ali možemo ih doživeti drugačije. Problem je soba ili situacija koja primorava kreatora da razjasni svoj cilj. Oni nas podstiču da se izjasnimo o tome šta je to što želimo, i da fokusiramo naše napore u pravcu približavanja tom cilju.


Predavanje će biti održano na engleskom jeziku uz obezbeđen simultani prevod.

Više informacija: biznisnova.org@gmail.com, office@kzm.subotica.rs