2011 Jan. 20
> ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ

Prva tribina Politea u 2011. godini biće održana u utorak, 25. januara u 18h u sali 213 na Otvorenom univerzitetu. Tema tribine je „Medijska etika i medijski linč“, kako glasi i sam naslov knjige, gosta Čedomira Čupića.

Gosti Politee su autor knjige dr Čedomir Čupić, profesor na Fakultetu političkih nauka i predsednik Saveta Agencije za borbu protiv korupcije, prof.dr Đuro Šušnjić, recenzent knjige i Ljubomir Đorđević, novinar. Voditelj tribine je Dušan Torbica.

 

Knjiga prof. Čedomira Čupića „Medijska etika i medijski linč” predstavlja dragocen kritički uvid u našu društvenu stvarnost. Taj uvid je specifičan zbog zanimljive višeslojne strukture knjige, sačinjene od teorijske podloge, neposrednog iskustva i analize autora brojnih primera moralnog i političkog beščašća koji su tema knjige, kao i zbog autentične dokumentacije o sudskom postupku.
U knjizi je vrlo živopisno prikazan još jedan soj ljudi – intriganata i klevetnika, zavidljivaca, doušnika i intelektualnih mediokriteta. Oni ne biraju sredstva da „na drugi način” postignu ono što ne mogu na osnovu sopstvene pameti. Nažalost, reč je o jednom broju „naučnih radnika” sa univerziteta.
Posle čitanja ove knjige ostaje gorak utisak, ali i nada da višegodišnja hrabra i istrajna javna borba prof. Čupića za poštovanje principa zakonitosti, pravednosti, moralnosti i odgovornosti neće doživeti donkihotovski epilog.

Knjigu "Medijska etika i medijski linč", koju je izdala izdavačka kuća ,,ČIGOJA’’, moći ćete kupiti na tribini.