2014 Sep. 09
> ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ

Otvoreni univerzitet Subotica, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj – LER Grada Subotice i Kancelarija za mlade tokom septembra i oktobra 2014. godine organizuju serijal prezentacija na temu “Biti preduzetan u Subotici” sa ciljem popularisanja koncepta preduzetništva, samozapošljavanja i podsticanja lokalnih inicijativa. 

U okviru serijala “Biti preduzetan u Subotici”, mladim ljudima svoje uspešne priče predstaviće preduzetnici sa teritorije Subotice iz domena turizma, prehrambene industrije, tekstilne industrije, internet poslovanja, marketinških i štamparskih usluga, proizvodnje nameštaja, itd.


Cilj prezentacija je da se fakultetski obrazovanim mladim, nezaposlenim osobama, učenicima završnih razreda srednjih škola i studentima predstavi razvojni put jednog uspešnog preduzetnika i da se na taj način širi svest o preduzetništvu koje je osnov društvenog napretka.


Na ovaj način želimo da pružimo podršku razvoju preduzetničke misli u Subotici, ističući u prvi plan potrebu da se svima koji imaju ideje, koji su inovativni, maštoviti i kreativni predstavi mogućnost da svoje ideje i ostvare, kako bi svojim radom, upornošću i istrajnošću dali svoj doprinos privrednom napretku našeg grada i zemlje.


Prvo predavanje na temu uspešnog preduzetništva biće održano u četvrtak, 11. septembra sa počekom u 17.00 časova u sali 213, na I spratu Otvorenog univerziteta. Učešće je besplatno.


AGENDA – 11. septembar u 17.00 časova, Otvoreni univerzitet

  • 17.00 – 17.20 Prezentacija poslovnog koncepta kompanije Patent Co., dipl. ing. Šomođi Ištvan
  • 17.20 – 17.40 Prezentacija poslovnog koncepta kompanije Suncokret Doo, Generalni direktor Ivan Perčić
  • 17.40 - 18.00 
  • 18.00 – 18.30 Diskusija – pitanja, mišljenja, sugestije