2017 Jul. 20
> KULTURA

Nakon 24. Festivala evropskog filma Palić sledi nam program „Bioskopski hitovi“ u organizaciji Otvorenog univerziteta i bioskopa Eurocinema.

Od 22. do 26. jula sa početkom u 21.00 čas na Letnjoj pozornici na Paliću publika će imati priliku da pogleda 5 žanrom različita bioskopska hita. Cena ulaznice je 300 dinara, a u slučaju loših vremenskih uslova program će biti otkazan.BIOSKOPSKI HITOVI NA LETNJOJ POZORNICI – PROGRAM:


Subota, 22.07.2017. u 21h
Film: PLANETA MAJMUNA – RAT / War for the Planet of the Apes (SAD, 2017)

Režija: Matt Reeves
Uloge: Woody Harrelson, Judy Greer, Andy Serkis
Žanr: akcija, avantura
Trajanje: 142 min.

U trećem delu popularne blokbaster franšize, zajednica genetski modifikovanih majmuna koju predvodi inteligentna šimpanza Cezar, ulazi u krvav obračun sa vojskom ljudi predvođenom nemilosrdnim Pukovnikom. Nakon nezamislivih gubitaka sa kojim se suočava zajednica majmuna, Cezar doživljava krah i oslobađa svoju mračnu stranu, što rađa želju za borbom koja će osvetiti njegovu vrstu. Naposletku, neizbežan susret Cezara i Pukovnika dovodi do očekivanog – rata koji će odrediti sudbinu ljudi, majmuna i čitave planete.

Reditelju filma Metu Rivsu je ovo drugi nastavak „Planete majmuna“ na kome radi i kako priznaje, njegova želja i entuzijazam prema ovoj priči ne jenjavaju. Rivs je otkrio da je pre početka pisanja scenarija, pogledao sve delove ponovo, pogotovo film iz 1973. Bitka za Planetu majmuna, koji je bio osnova za novi nastavak.


Nedelja, 23.07.2017. u 21h
Film: NA MLEČNOM PUTU (Srbija, 2016)

Režija: Emir Kusturica
Uloge: Monica Bellucci, Emir Kusturica, Sloboda Mićalović
Žanr: drama
Trajanje: 140 min.

Ratno je proleće. Svakog dana, mlekadžija prelazi borbenu liniju na magarcu izbegavajući metke kako bi preneo svoj dragoceni tovar vojnicima. U toj misiji prati ga sreća, voli ga prelepa seljanka, pred njim je mirna budućnost... i sve biva baš tako do dolaska misteriozne Italijanke koja će preokrenuti njegov život naglavačke. Tu otpočinje priča o strastvenoj i zabranjenoj ljubavi koja će ih oboje ubaciti u niz fantastičnih i opasnih avantura. Pridružiće im se sudbina i čini se da niko i ništa neće moći da ih zaustavi...
Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=6Q3CM_fuW50


Ponedeljak, 24.07.2017. u 21h
Film: SPAJDERMEN: POVRATAK KUĆI / Spider-Man: Homecoming (SAD, 2017)

Režiser: Jon Watts
Uloge: Tom Holland, Marisa Tomei, Michael Keaton, Robert Downey Jr.
Žanr: akcija, naučna-fantastika
Trajanje: 133 min.

Mladi Piter Parker/Spider-Man (Tom Holland), koji je svoj senzacionalni debi ostvario u hitu “Kapetan Amerika: Građanski rat” započinje samostalno delovati pod svojim novopronađenim identitetom u filmu Spajdermen: Povratak kući. Uzbuđen zbog iskustva koje je doživeo sa Osvetnicima, Peter se vraća kući u kojoj živi s tetkom Mej (Marisa Tomei), gde ga pod budnim okom čuva njegov novi mentor Toni Stark (Robert Downey Jr.). Piter se pokušava vratiti svojoj normalnoj svakodnevnoj rutini, iako ga u tome sprečavaju misli kako se još uvek mora dokazati kao pravi superheroj… A pravi trenutak za to možda će doći i mnogo ranije nego što se Piter nadao, kada se u gradu pojavi novi zlikovac - Lešinar (Michael Keaton).

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=WD8QLk93SRk


Utorak, 25.07.2017. u 21h
Film: LUDILO DEVOJAČKE VEČERI / Rough Night (SAD, 2017)

Režiser: Lucia Aniello
Uloge: Scarlett Johansson, Zoe Kravitz, Jillian Bell, Kate McKinnon
Žanr: komedija
Trajanje: 97 min.

U komediji LUDILO DEVOJAČKE VEČERI pet najboljih drugarica sa koledža (igraju: Skarlet Džohanson, Kejt Makinon, Ilana Glazer, Džilijan Bel i Zoe Kravitz) nakon 10 godina ponovo zajedno na devojačkom vikendu u Majamiju. Njihov nezaboravan provod prekida urebesan, mračan, događaj kada slučajno ubijaju stripera. Usred ludila dok pokušavaju da shvate šta da urade i kako da pronađu spas, njihova noć dobija neočekivane preokrete koji ih zbližavaju kada je to najpotrebnije.

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=LrGv6xuJdcE


Sreda, 26.07.2017. u 21h
Film: STADO (Srbija, 2016)

Režiser: Nikola Kojo
Uloge: Nikola Kojo, Zoran Cvijanović, Nataša Ninković, Vesna Trivalić, Nikola Đuričko
Žanr: komedija
Trajanje: 99 min.

„Stado“ je urnebesna satirična komedija o životu iza kamere. Često veća drama prethodi filmskoj ili televizijskoj drami koju gledamo. Neizlečivi entuzijasti, slepi za objektivne okolnosti, stavljaju na kocku svoju egzistenciju u želji da naprave veliko umetničko delo. Ovo je priča koja može biti ispričana na mnogo jezika i u mnogo država, pa čak i u mnogo različitih vremena. Do sjaja i blještavila crvenog tepiha na svečanoj premijeri ne dolazi se putem posutim ružama, već kompromisima, borbom, pa i paktom sa sa đavolom, ako je potrebno. Može se reći da je „Stado“ zasnovano na istinitoj priči i na priči koja se u ovom trenutku odvija oko nekog sličnog projekta i odvijaće se dok postoje umetnici i dok postoji država.

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=nOqLaRWf9cA