2014 Aug. 01
> OBRAZOVANJE

Otvoreni univerzitet Subotica tokom avgusta i septembra vrši upis novih polaznika na sve obrazovne oblike u okviru Centra za obrazovanje koji promovišući koncept doživotnog učenja, nudi širok spektar obrazovnih sadržaja i oblika za korisnike iz različitih društvenih grupa. Tokom akcijskih dana od 01. do 20. avgusta ukoliko se prijavite na neki od kurseva iz ponude Otvorenog univerziteta Subotica, ostvarajute popust od 10%, koji ćete moći da iskoristite do kraja 2014. godine. 

U okviru Centra za obrazovanje u ponudi je preko 50 programa sistematizovanih u 4 programske celine: Škola stranih jezika, Škola računara, Škola zanimanja i Škola lepote.


Škola stranih jezika u okviru svoje ponude nudi mogućnodt učenja: engleskog jezika, nemačkog jezika, mađarskog jezika, italijanskog jezika, španskog jezika, francuskog jezika, ruskog jezika i srpskog jezika (kao nematernji jezik). Otvoreni univerzitet je programe stranih jezika uskladio sa CEF (Common European Framework) standardima koje je propisao Savet Evrope i koji podrazumeva jezičku obuku na šest različitih nivoa ( od A1- početni nivo do C2 – ekspertski nivo). Otvoreni univerzitet Subotica je jedan od tri zvanična TOEFL® iBT test centra u Srbiji, koji nudi mogućnost polaganja međunarodnog TOEFL® iBT ispita.


Program Škole računara obuhvata obuku kako za početnike, tako i za one osobe koje bi volele da stečena znanja koriste u svrhu lakšeg pronalaženja posla. Pored standardne računarske obuke (Osnove računarstva, Word i Excel, PowerPoint, Access) Otvoreni univerzitet relizuje obuke za Web Dizajn, programske jezike HTML 5, C++, C#, JAVA kao i Pripremu za polaganje ECDL ispita ( svih sedam modula). Nastava se izvodi u malim grupama u savremeno opremljenim računarskim kabinetima uz obezbeđenu potrebnu literaturu.


NOVO u ponudi: Od septembra u okviru ponude škole računara nudimo mogućnost pohađanja nastave za osnove računarstva, Word i Excel i PowerPoint na mađarskom jeziku.


Škola zanimanja Otvorenog univerziteta Subotica nudi bogatu ponudu za osposobljavanje polaznika iz različitih oblasti. U okviru našeg centra možete da se obučite za: daktilografa, krojača, kuvara, pekara, poslastičara, pica majstora, cvećara, somelijera, baštovana, samostalnog knjigovođu, carinika/špeditera, automehaničara, fotografa i druga atraktivna zanimanja. Osim teorijskog dela svi kursevi podrazumevaju i praktičnu obuku koja se realizuje u za to opremljenim kabinetima ili u nekoj od partnerskih firmi i preduzeća.


Škola lepote sa dugom tradicijom deluje u okviru Centra za obrazovanje i izvela je mnoge uspešne generacije. Kompletna teorijska i praktična nastava održava se u savremeno opremljenom kozmetičkom i frizerskom salonu Otvorenog univerziteta, uz obezbeđen sav potreban alat, materijal i literaturu za rad. U okviru škole lepote nudimo mogućnost da se obučite za: muškog ili ženskog frizera, kozmetičara (osnovni i napredni nivo), pedikira i manikira, profesionalnog masera, profesionalnog šminkera i za nadogradnju noktiju.


NOVO u ponudi: ŠKOLA MATEMATIKE ZA OSNOVCE I SREDNJOŠKOLCE
Škola matematike predstavlja nadogradnju na redovne časove matematike u okviru formalnog obrazovanja sa ciljem da svima, ne najboljima niti najlošijima, na nedeljnom nivou kompresuje nastavni sadržaj, održavajući tako kontinuitet u radu učenika i podstičući logičko razmišljanje i razumevanje u savladavanju nastavnog gradiva.

 

Upis na sve kurseve vrši se u kontinuitetu tokom cele godine. Mogućnost plaćanja svih obrazovnih programa je na više mesečnih rata. Termini održavanja časova prilagođeni su i zaposlenim osobama. Detaljnije informacije o kompletnoj ponudi Centra za obrazovanje možete da dobijete svakog radnog dana na Infopultu Otvorenog univerziteta (Trg cara Jovana Nenada 15, Subotica) od 8.00 do 19.00 časova i subotom od 9.00 do 13.00 časova, putem kontakt telefona 024 554 600 ili putem e-maila: kursevi@openunsubotica.rs