2013 Sep. 26
> EKOLOGIJA

Ovogodišnji 9. Međunarodni festival organskih proizvoda – BIOFEST 2013. biće održan u utorak, 15. i sredu, 16. oktobra na Otvorenom univerzitetu u Subotici. Država partner 9. BIOFEST-a je Nemačka.

BIOFEST organizuju Udruženje TERRA'S i Otvoreni univerzitet Subotica uz pokroviteljstvo Grada Subotice, te Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a podršku pružaju: Kolping društvo Srbije i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ.

Fokus ovogodišnjeg susreta je na objedinjavanju poljoprivrednika, prerađivača i ostalih interesnih grupa, sa ciljem unapređenja ekonomske efikasnosti u proizvodnji i povećanja konkurentnosti organskih proizvoda, kako na domaćem, tako i na tržištu Evropske unije.

 

Programske aktivnosti u okviru dvodnevne manifestacije su:

- Izložba organskih proizvoda;

- Dodela tradicionalnih priznanja;

- Panel diskusije;

- Poseta organskim farmama;

- Degustacija organske hrane i promovisanje principa pravilne ishrane.


Pozivamo Vas da učestvujete na ovoj značajnoj manifestaciji, te ostvarite poslovnu saradnju, podelite iskustva sa poljoprivrednicima i privrednicima iz naše zemlje i inostranstva.

 

Program Festivala možete da pogledate na ovom linku: http://terras.org.rs/terras/biofest/PROGRAM%209.%20Biofest%202013..pdf