2010 Feb. 27
> KULTURA

U subotu 27. februara 2010. godine u 20 časova u bioskopu „Eurocinema“ (Amfiteatar Otvorenog univerziteta) prikazaće se film PISAC IZ SENKE / THE GHOSTWRITER, reditelja Romana Polanskog, ovogodišnjeg dobitnika Srebrnog medveda za najbolju režiju na Berlinskom festivalu.

Ulaz 150,00 dinara.

2010 Feb. 23
> KULTURA
Od subote 27. februara Subotica će imati još jedan stalni bioskop u amfiteatru Otvorenog univerziteta. Bioskop pod nazivom „Eurocinema“ će na programu najvećim delom imati filmove evropske produkcije nagrađivane na prestižnim festivalima i negovati tradiciju autorskog filma u cilju unapređenja i negovanja savremene kulture u gradu Subotici.

2010 Feb. 18
> KULTURA

Žiri Međunarodne nagrade za doprinos razvoju dramskog odgoja „Grozdanin kikot“ na sastanku održanom 17. februara 2010. jednoglasno je doneo odluku da se specijalna Međunarodna nagrada za doprinos razvoju dramskog odgoja za 2009. dodeli Međunarodnom festivalu pozorišta za decu u Subotici.

2010 Jan. 28
> OBRAZOVANJE

Nezaposlenima i/ili onima koji su u potrazi za novim zanimanjem Otvoreni univerzitet nudi obuke, među kojima nesumnjivo svako može pronaći nešto za sebe.

2010 Jan. 21
> KULTURA

Na Sednici Saveta Međunarodnog festivala pozorišta za decu koja je održana 21. januara 2010. godine odlučeno je da će nagrade za životno delo „Mali princ“ prilikom svečanog otvaranja 17. Festivala biti dodeljene upravniku Pozorišta lutaka „Pinokio“ iz Beograda Igoru Bojoviću i ruskom teatrologu i dekanu sanktpeterburškog Fakulteta za lutkarstvo profesoru Nikolaju Naumovu.