2014 Nov. 10
> ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ

U organizaciji Ministartsva obrazovanja i rodne ravnopravnosti i Ministarstva rada, socijalnih pitanja i zaštite potrošača Austrije, 6. i 7. novembra 2014. godine održana je 3. Međunarodna konferencija zainteresovanih aktera u oblasti 9. Dunavske strategije „Ulaganje u ljude i znanja u Dunavskoj regiji“ (http://www.peopleandskills-danuberegion.eu/). 

Iz Dunavske regije koja obuhvata 14 država, predstavni 13 država su bili prisutni (jedina država bez predstavnika je bila Ukrajina), konferencija je imala ukupno 115 učesnika iz različitih ministarstava, nevladinih organizacija i institucija.


Učesnici konferencije u malim grupama su detaljno elaborirali 9. oblast Dunavske strategije i tokom radionica su izradili akcione planove za postizanje određenih ciljeva. Organizatori su predstavili potencijalne izvore finansiranja, za projekate iz različitih oblasti, kao što su Dunavski transnacionalni program, Erasmus+ i Evropski socijalni fond.


Predstavnici Otvorenog univerziteta su se odazvali pozivu organizatora i aktivno su učestvovali na konferenciji. Tokom konferencije započeti su dijalozi vezani za potencijlne buduće saradnja kao i za razvoj novih ideja za projekte.