2017 Oct. 30
> OBRAZOVANJE

Polaznici NOVINARSKE RADIONICE, koja se realizuje u okviru projekta ,,Družionica“, sa svojim predavačem i mentorkom Tatjanom Mandić, posetili su bioskop Eurocinema i pogledali film ,,Ana Karenjina,sećanja Vronskog“.

 

Izveštaj o toj aktivnosti sačinila je Sara Suvajac.

,,DELO KOJE SE PAMTI
Članovi novinarske radionice (,,Družionica“Otvoreni univerzitet Subotica) su prisustvovali projekciji filma ,,Ana Karenjina,sećanja Vronskog“ u sredu, 18.10.2017. godine od 18 časova. Na ulazu ih je dočekao Jugoslav Ivić, kinooperater. Raspitali smo se kako se gledaoci ponašaju i koje žanrove filmova najviše gledaju na šta je on odgovorio da ljudi za vreme prikazivanja filma pretežno poštuju pravila ponašanja i da na prikazivanju akcionih i horor filmova ima najviše popunjenih mesta ali da postoje i ,,filmoljupci“, po rečima Jugoslava, koji redovno dolaze na projekcije svih vrsta filmova bez obzira na dan prikazivanja. ,,Ana Karenjina,sećanja Vronskog“ je ruski film sniman četiri godine u Zimskom dvorcu kralja Petra koji se nalazi u Sankt Peterburgu u Rusiji. Radnja filma je smeštenau Mandžuriji za vreme rusko-japanskog rata.Priča prati grofa Vronskog, Aninog ljubavnika, koji priča Sergeju Karenjinu, Aninom sinu i glavnom hirurgu ruske vojne bolnice, njegovo upoznavanje sa Anom Karenjinom,dane provedene sa njom pa i sam razlog njenog samoubistva. Grofa Vronskog glumi rus Kiril Grebenščikov, Sergeja Karenjina Maksim Matvejem dok se u ulozi Ane Karenjine našla Maksimova supruga, Elizaveta Bojarskaja. Da je film izazvao veliko interesovanje može se potvrditi punim bioskopskim salama širom Srbije. Vrlo je zanimljiv a ujedno i edukativan i vredi ga pogledati. Preporučujemo svima onima koji na poučan način žele da se upoznaju sa životom gorfa Vronskog i Ane Karenjine!“


Projekat ,,Družionica“ namenjen je deci osnovnoškolskog uzrasta I sve radionice su besplatne. Više informacija o projektu ,,Družionica“ i o Novinarskoj radionici možete dobiti na Info-pultu Otvorenog univerziteta ili na tel 024552600.