2018 May. 18
> ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ

Prekogranični projekta THEATRO (Pozorišna umetnost kao regionalno središte za dečiju socijalizaciju), koji u partnerstvu realizuju Otvoreni univerzitet Subotica i Pozorište lutaka Kövér Béla iz Segedina, počinje sa realizacijom sveobuhvatna edukacija za decu koja se sastoji iz lutkarske radionice, lutkarskog kampa za decu, dečije pripreme pozorišne predstave i njene prezentacije na festivalima koja će omogućiti uključivanje i edukaciju dece, njihovu socijalizaciju kroz igru, razmenu ideja i razvoj kreativnosti te na taj način rast interesovanja za lutkarstvo i pozorišnu umetnost kod mlađih generacija.

Prva u nizu edukativnih aktivnosti je Lutkarska radionica koja sa radom počinje krajem maja 2018. godine. Radionica je namenjena deci od 9 do 14 godina a tokom jednomesečne obuke deca će imati priliku da se upoznaju sa kratkom istorijom lutkarstva, vrstom lutaka ali i da sami izrade lutke i scenografiju koja će se koristiti tokom pripreme pozorišne predstave.

 

Učešće na radionici je BESPLATNO a prijave se primaju do petka, 25. maja 2018. godine putem SMS poruke na broj 063/597-244 ili putem maila renata@openunsubotica.rs. U prijavi je potrebno navesti: ime i prezime deteta, uzrast i kontakt telefon.