2015 Sep. 01
> OBRAZOVANJE

Otvoreni univerzitet Subotica tokom septembra i oktobra vrši upis novih polaznika na sve obrazovne oblike u okviru Centara za obrazovanje koji, promovišući koncept doživotnog učenja, nudi širok spektar obrazovnih sadržaja i oblika za korisnike iz različitih društvenih grupa.

U okviru Centra za obrazovanje u ponudi je preko 50 programa sistematizovanih u 4 programske celine:



Škola stranih jezika u okviru svoje ponude nudi mogućnodt učenja: engleskog jezika, nemačkog jezika, mađarskog jezika, italijanskog jezika, španskog jezika, francuskog jezika, ruskog jezika i srpskog jezika (kao nematernji jezik). Otvoreni univerzitet je programe stranih jezika uskladio sa CEF (Common European Framework) standardom koje je propisao Savet Evrope i koji podrazumeva jezičku obuku na šest različitih nivoa ( od A1- početni nivo do C2 – ekspertski nivo). Otvoreni univerzitet Subotica je jedan od tri zvanična TOEFL® iBT test centra u Srbiji, koji nudi mogućnost polaganja međunarodnog TOEFL® iBT ispita.



Program Škole računara
obuhvata obuku kako za početnike, tako i za one osobe koje bi volele da stečena znanja koriste u svrhu lakšeg pronalaženja posla. Pored standardne računarske obuke (Osnove računarstva, Word i Excel, PowerPoint, Access) Otvoreni univerzitet relizuje obuke za Web Dizajn, programske jezike HTML 5, C++, C#, JAVA kao i Pripremu za polaganje ECDL ispita ( svih sedam modula). Nastava se izvodi u malim grupama u savremeno opremljenim računarskim kabinetima uz obezbeđenu potrebnu literaturu.



Škola zanimanja Otvorenog univerziteta Subotica nudi bogatu ponudu za osposobljavanje polaznika iz različitih oblasti. U okviru našeg centra možete da se obučite za: daktilografa, krojača, kuvara, pekara, poslastičara, pica majstora, cvećara, somelijera, baštovana, samostalnog knjigovođu, carinika/špeditera, automehaničara, fotografa i druga atraktivna zanimanja. Osim teorijskog dela svi kursevi podrazumevaju i praktičnu obuku koja se realizuje u za to opremljenim kabinetima ili u nekoj od partnerskih firmi i preduzeća.



Škola lepote sa dugom tradicijom deluje u okviru Centra za obrazovanje i izvela je mnoge uspešne generacije. Kompletna teorijska i praktična nastava održava se u savremeno opremljenom kozmetičkom i frizerskom salonu Otvorenog univerziteta, uz obezbeđen sav potreban alat, materijal i literaturu za rad. U okviru škole lepote nudimo mogućnost da se obučite za: muškog ili ženskog frizera, kozmetičara (osnovni i napredni nivo), pedikira i manikira, profesionalnog masera, profesionalnog šminkera i za nadogradnju noktiju.



Detaljnije informacije o kompletnoj ponudi Centra za obrazovanje možete da dobijete svakog radnog dana na Infopultu Otvorenog univerziteta (Trg cara Jovana Nenada 15, Subotica) od 8.00 do 19.00 časova i subotom od 9.00 do 13.00 časova, putem kontakt telefona 024/554-600 ili putem e-maila: kursevi@openunsubotica.rs i na zvaničnoj internet prezentaciji http://www.openunsubotica.rs